Schumacher magángyűjteménye a nagyközönség előtt

2016.10.08. 16:26

Michael Schumacher családjának felajánlása lehetővé tette, hogy a legendás német versenyző magángyűjteményét a jövőben bárki láthassa. Az autók mellett a hétszeres Forma-1-es világbajnok számos trófeája, fotója és egyéb ereklyéje a tárlat részét képezi majd. De például gokartot is kiállítanak.

Schumacher kerpeni otthonától mindössze félórányi autóútra, Kölnben nyitja meg kapuit az új Motorworld, amelynek állandó kiállítása lesz ez a gyűjtemény. A rajongók megnézhetik a hét bajnoki címhez fűződő versenyautókat, a Benetton B194-től egészen a Ferrari F2004-ig. A nyitást a jövő év végére tervezik, a belépés pedig ingyenes lesz.

Sabine Kehm, a legendás pilóta menedzsere elmondta: a család szívügyének tekinti, hogy mindazok, akik szeretik, tisztelik, elismerik Michael pályafutását, saját szemükkel, közelről is láthassák ezeket az értékeket. Így lehetővé válik számukra az emlékezetes pillanatok felidézése, újraélése.

Mint ismert, Michael Schumachert 2013 végén érte súlyos baleset, amikor az Alpokban síelt. A kórházból ugyan már hazatért, és otthon ápolják, de állapotáról keveset tudni.