Előzetes az új Mazda CX-5-ből

2016.10.28. 12:23

A Mazda egyelőre egyetlen előzetes fotót mutatott a CX-5 következő generációjáról, amelyet a jövő hónapban mutatnak be Los Angelesben.

cx-5 2pv

A fotó tanúsága szerint az újdonság vonalai erősen emlékeztetnek a kisebb CX-3-asra. Az arányok is igen hasonlóak: az első túlnyúlás feltűnően hosszú, míg a hátsó szokatlanul rövid. Az egyetlen feltűnő eltérés a két autó között az oldalablakok formája: a CX-5 esetében az ablaksor alsó kontúrját jellegzetes, hokiütő-forma krómszínű dekoráció emeli ki. A fotón sok részlet persze nem vehető ki, de nyilván nem akarta lelőni minden poént a november 16-ára időzített világpremier előtt.

Műszaki adatokat sem közöltek, de nem is várható nagy meglepetés ezen a téren: valószínű, hogy a szabványos Mazda technikát kapja ez a modell is, kétliteres, magas kompressziójú szívó benzinest és 2,2 literes, alacsony kompressziójú dízelt, piactól függően kézi vagy automata váltóval. Nyilván a padlólemez is ugyanarra a modulrendszerre épül majd, amelyet a Mazda szinte minden nagyobb szériában készülő modelljében alkalmaz.