Durva utcai Yarist ígér a Toyota

2016.12.14. 10:55

Toyota a Yaris WRC bemutatója kapcsán jelentette be, hogy sportos utcai autó is készül a versenygéppel párhuzamosan. Egyelőre csupán egy vázlatot mutattak az autóról, de ez is elegendő, hogy egyértelművé tegye, mire számíthatunk.

yaris gazoo skc

A képen az aktuális Yaris háromajtós változata látható, feltűnő hátsó szárnnyal a harmadik ajtó tetején, az első lökhárítón és a küszöbökön kötényezéssel, a hátsó lökhárítóban pedig diffúzorral. Meglepő lenne, ha nem a raliautóban is alkalmazott 1,6 literes turbómotor egy változata kerülne az autóba, elvégre manapság ebben a kategóriában szinte mindenki ezt a receptet követi. Kétszáz lóerő körüli teljesítményre és elsőkerék-hajtásra számítunk, így a Yaris Gazoo a Ford Fiesta ST, a Peugeot 208 Gti és az Opel Corsa OPC közvetlen ellenfele lehet.

Arról egyelőre nem nyilatkoztak, hogy az erős Yaris mikor kerülhet piacra, de sokat nem várhatnak vele, hisz az aktuális Yaris – amelyre a WRC gép is épül – az jövőre már hat éves lesz, azaz legfeljebb egy-másfél éve van hátra. Egyes feltételezések szerint a gyors Gazoo változat már tavasszal bemutatkozhat a Genfi Autószalonon, és még 2017 folyamán piacra is kerülhet.