Kémfotókon a nagyobbik szabadidő-Opel

2017.01.31. 06:08

A Peugeot-GM együttműködés második, valószínűleg utolsó eredménye, a Grandland X várhatóan még az idén bemutatkozik, nem csoda, hogy már folynak a típus nyilvános tesztjei. Az EMP2 platformra épülő modell a Peugeot 3008-as Opel testvérmodellje lesz, de önálló formatervet kap, az Opel aktuális stílusát követve.

Nos, ez az, amiről a kémfotók alapján alig alkothatunk képet, inkább csak az autó arányai térképezhetők fel, olyan alapos álcázást alkalmaztak a tesztekhez. Annyi azért átsejlik a fólián, hogy az övvonal viszonylag magasan fut, azaz ez az Opel viszonylag bunker-szerűnek ígérkezik. Az arányok látszólag rendben vannak, és bár az összhatás kissé vaskos, egyelőre nem tudni, hogy ez mennyiben adódik a fólia alatt elhelyezett álcázó idomokból, és mennyiben a karosszéria valódi formájából.

Az új modell valahova a Crossland X és a frissen átnevezett Mokka X közé passzol majd a kínálatba – az utóbbihoz talán egy kicsit túl közel is esik majd, de később, úgy 2019 körül várhatóan valami nagyobb érkezik a Mokka helyére. Úgy hallani, a Grandland X a Peugeot egyik francia üzemében készül majd, mivel az Opel maga nem rendezkedik be a franciák EMP2 padlólemezére épülő autók gyártására. Legfeljebb néhány Opel eredetű akad majd a főegységek között , motorok, esetleg váltók, de a konstrukció nagyobb részben a Peugeot-é.

Korábbi információk szerint a Grandland X már az ősz folyamán bemutatkozik, a Frankfurti Autószalonon vagy a környékén.