Igazi autóeső várható a DS-től

2017.03.03. 06:02

Az Autocar híre szerint a DS 7 Crossback csak a kezdet volt: a következő hat évben állítólag hat új modellt mutatnak be, és ezek között lehet két igazán nagy méretű modell is.

3

Úgy hallani, a DS 3 Crossback lehet a következő új modell, amely az Audi Q2-eshez hasonló kompakt aszfalt-terepjáró lesz a hírek szerint, de a személyautókat sem hanyagolja el teljesen a márka. A DS 3 utódja, az új DS5, és egy nagy szedán, a DS9 is fejlesztés alatt áll, ha igazak a hírek. Ezeken felül egy óriás-SUV, az Audi Q7-es méretű DS 9 Crossback is bemutatkozhat, ha igazak a brit lap értesülései.

Egyelőre úgy néz ki, a PSA csoportnak most elég jól megy az üzlet ahhoz, hogy teljes értékű, akár nemzetközi prémium-márkává növessze a DS-t. A kérdés inkább az, hogy az erőfeszítés mennyire térülhet meg egy olyan piacon, amelyet nyomasztóan kisajátított a három német prémium-márka. Nem véletlen, hogy a francia gyártók hagyományos luxusautói teljesen háttérbe szorultak az ezredfordulóra: akadt néhány ilyen típus a kínálatban, a 607-es Peugeot, a Citroën C6 vagy épp a Renault Vel Satis, de inkább csak presztízsből tartották ezeket a kínálatban, minimális eladások mellett.

A DS ilyen ütemű felhizlalása így meglehetősen kockázatos vállalkozásnak tűnik, bár tény, hogy aki meg sem próbálja visszaszerezni a németektől a piacnak legalább egy részét, annak esélye sincs a sikerre.