Svájcból kap új riválist a Tesla

2017.03.24. 17:54

Nem könnyű manapság Teslának lenni. Kicsit talán olyanok, mint szebb napjaiban a brazil futballválogatott: mindenki őket akarja megverni. Az egyik legkomolyabb rivális talán a Faraday Future lehet, de időről időre feltűnnek újabb próbálkozók. Most éppen a svájci Elextra emelné a tétet.

A mérsékelten ismert cég olyan luxus-villanyautót ígér, amely a 0-100 km/h-s gyorsulást 2,3 másodperc alatt teljesíti. A Tesláról ugye tudjuk, hogy a Faraday-jel való farokméregetés közben 2,389-et csikartak ki a Model S P100D-ből. Ehhez azért a Ludicrous Plus módra is szükség volt, nem lesz tehát könnyű dolguk a svájciaknak.

Hogy ne érezzük teljesen üresnek az ígéreteket, az Elextra három teaser-fotót is kiadott egyelőre név nélkül futó tanulmányautójáról. Elölnézetből és az autó sziluettjét szemlélve is az az első gondolatunk, hogy nagyon lamborghinis a forma. Igaz, az olaszok sportautóinál tágasabb kocsival készül a svájci gyártó, és ajtóból is négy jutott a bódéra.

A műszaki tartalomról egyelőre annyit sejteni, hogy négy villanymotor hajtja majd az autót – minden kerékre jut egy. Hogy a rendszer milyen összteljesítményre képes, illetve mekkora kapacitású akkucsomagot építenek be, egyelőre titok. A következő hónapokban talán kapunk majd újabb számokat, így nemcsak a brutális gyorsulásból indulhatunk ki.

A tervek szerint az Elextra villanyautója nem marad meg a koncepció szintjén, bár a hozzájuk hasonló apró cégeknek éppen a tanulmány gyártásba való átültetése jelenti a legnagyobb kihívást. Ha minden kedvezően alakul, száz példány készül majd Németországban, egy független stuttgarti üzemben.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.