Új Mazda jön, a CX-8

2017.04.28. 13:58

A gyártó egyelőre csak egy belső képet mutatott az újdonságról, és ez nem is feltétlenül véletlen. Ha igazak a hírek, a CX-8-nak ez a legnagyobb újítása.

cx8in

A korábbi pletykák hétszemélyes CX-5-ösről szóltak, de úgy tűnik, a típusnak új nevet is találtak. Ez lesz a CX-8, amely 4,9 méter hosszú, 1,84 méter széles és 1,73 méter magas lesz a gyári adatok szerint, a tengelytávját pedig 2,93 méterre növelték. A szélesség- és magasságadat alapján egyénként tényleg szoros rokonság feltételezhető a CX-5-össel, viszont hosszanti méreteiben közelebb áll a CX-9-eshez.

Egyelőre csak a Japánba szánt változatról tett említést a Mazda, ez a 2,2 literes Skyactive dízelmotort kapja meg , hatfokozatú automata váltóval. A helykínálat kapcsán annyit mondtak, hogy a harmadik üléssorban is lesz elég hely két felnőttnek, bár ez nyilván japán felnőttekre igaz, akik átlagban valamivel alacsonyabbak, mint a nyugati népesség: japánban a felnőtt férfiak átlagosan 1,7 méteresek, míg nyugaton ez az adat 1,78 méter.

Egyelőre nem tudni, hogy tervezik-e exportálni a típust, vagy sem, bár a Mazda talán a leginkább globális kínálatban gondolkodó japán márka. Egy ilyen tágasabb modell mindenesetre jól kiegészítené a kínálatot mindenütt, ahol a CX-9-est nem forgalmazzák, így Európában is.