Budapesten tesztelik az új Swift Sportot

2017.04.29. 09:52

A Suzuki a Genfi Autószalonon leplezte le hivatalosan a legújabb Swiftet, amelynek aztán nem sokkal később a nemzetközi és magyar bemutatóját is megtartották. Talán a legjobban sikerült modelljükről van szó, ami nem kis szó a mostani palettájukat végignézve. Ennyinél persze nem állnak meg, és a napokban már a kimondottan Indiának szánt szedánt is felfedték. A legizgalmasabb, a Sport azonban még várat magára. Szerencsére addig is készülnek kémfotók.

Olvasónk, Márton Kőbánya-Kispest közelében kapott lencsevégre egy álcázott példányt. A hátulról készült fotókon jól kivehető a lökhárítóból kivezetett két, viszonylag nagy átmérőjű kipufogóvég, és természetesen a Swift formája is jól felismerhető. További, Sport-specifikus részleteket nemigen lehet kivenni az álca miatt.

Mindenesetre nagyon izgalmasnak ígérkezik a legmérgesebb Swift, ha igazak a Carthrottle néhány héttel ezelőtti értesülései. Úgy tudni ugyanis, hogy megkapja a Vitarából ismert 140 lovas Boosterjet turbómotort - kérdés, hogy változtatnak-e az 1,4-es négyhengeres teljesítményszintjén. Egy autó nyilván nemcsak a lóerőktől lesz jó, így nem elhanyagolható az sem, hogy 870 kilogramm körüli tömeget tippelnek a felhergelt kisautónak. Egy ilyen súly-lóerő aránnyal igazán vidám lehet a végeredmény.

Hogy végül mennyire váltja be a kiszivárgott információk alapján hozzá fűzött reményeket, csak ősszel derül ki. Minden bizonnyal a Párizsi Autószalonon láthatja először a nagyközönség a Swift Sportot.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.