A Volkswagentől jön a Skoda új dizájnfelelőse

2017.08.03. 14:12

A közelmúlt Volkswagenjeinek javán ott van a keze nyoma, szeptembertől a Skoda dizájnfőnöke lesz Oliver Stefani. Cégcsoporton belülről pótolják Jozef Kabant a csehek.

vfd

Februárban jött a hír, hogy az elmúlt évek Skodáit formatervező Jozef Kaban a BMW-hez igazol. Kaban 14 évet húzott le a VW-konszernnél, ami alatt dolgozott sok mindenen a Skodától az Audiig. Sőt, még a Veyron külső formatervét is rábízták a cégcsoportnál. Utolsó munkái a Kodiaq és az osztott lámpás Octavia voltak, legközelebb már valamely BMW-n látjuk viszont dizájnötleteit.

A Kaban helyére érkező Oliver Stefani se kezdő. Az 53 éves dizájner Braunschweigben és a kaliforniai Pasadenában tanulta a formatervezést. 2002-ben került a Volkswagenhez, ahol többek közt dolgozott az up!-pon, a Polón, a Jettán, a Tiguanon és az aktuális Golfon is ott a keze nyoma. Utóbbi feladatai egyike volt I.D. elektromos tanulmányautó-család, amely arculatának kidolgozásáért volt felelős. Talán ez is döntő volt kiválasztásában, a Skodánál ugyanis már nagyon készülnek a villanyautózásra. Stefani szeptember 1-jén kapja meg hivatalosan a dizájnfőnöki pozíciót a Skodánál.