Tisztogatás az Audi vezetésében

2017.08.29. 10:56

Az Audi négy kulcsfigurája távozik az igazgatóságból, a vezérigazgató azonban maradhatott. Rupert Stadlernek, bár korábbi sajtóhírek szerint volt szerepe a dízelbotrány félrekezelésében, a Porsche-Piech klán, a VW csoport legnagyobb részvényese egyelőre bizalmat szavazott.

Rupert Stadler, a vezérigazgató marad, de a hét igazgatóból négy mehet, amerre lát
Rupert Stadler, a vezérigazgató marad, de a hét igazgatóból négy mehet, amerre lát

A pénzügyi igazgató Alex Strotbek, a gyártást irányító Hubert Waltl, a személyzeti igazgató Thomas Sigi és a sales-vezető Dietmar Voggenreiter viszont kénytlen elhagyni jelenlegi beosztását. Az Audi vezetésébe más, cégcsoporton belüli emberek kerülnek. Az új pénzügyi igazgató a Shanghai-Volkswagen eddigi alelnöke, Alexander Seitz lesz. A sales-ügyek irányítását Bram Schot veszi át, aki a VW haszonjármű-részlegének sales- és marketing-vezetője volt az elmúlt öt évben. Wendelin Göbel, az új a személyzeti igazgató a VW igazgatótanács hivatalának vezetője volt eddig, és iparági források szerint a VW csoportot irányító Matthias Müller közeli bizalmasának számít. A gyártás irányítását Peter Kösslerre bízták, aki eddig az Audi magyarországi gyárának igazgatója volt.

Az igazán érdekes kérdésre, hogy miért volt szükség ilyen arányú, már-már tisztogatás-jellegű igazgatósági átalakításra az Audinál, egyértelmű válaszunk nincs, csak a megszokott általánosságok. Stadler szerint az új igazgatósági tagokkal most már minden adott, hogy szisztematikusan átalakítsák a márkát a jövőbeli igényeknek megfelelően, a jelenleg érvényes, 2025-ig szóló stratégiai terveknek megfelelően.