Húszéves, vadiúj McLaren sportkocsit tessék

2017.10.18. 06:24

A gyűjtők álma lehet ez a McLaren F1-es, amelyet soha nem használtak, viszont különleges kiegészítők is járnak hozzá. Egy ritka autókra specializálódott kereskedés árusítja, és ez lehet a valaha eladott legdrágább McLaren, átszámítva akár ötmilliárd forintnál is többet érhet.

A kérdéses autóban összesen 239 km van, ami annyit jelent, hogy az 1997-es sportkocsival csak a gyári tesztpályán tettek meg akkora távolságot, amekkorát a finomhangolási és minőségellenőrzési eljárás megkívánt a típus gyártása idején. Az autó ráadásul egy rakás érdekes kiegészítővel érkezik: megvan hozzá az aranyozott titán szerszámkészlet, amelyet a típushoz kínáltak, a konkrét példány alvázszámát viselő TAG Heuer óra, a gyári bőröndkészlet, egy Facom szerszámtartó kocsi, egy F1 LM stílusú kipufogórendszer és egy F1 GTR-hez gyártott tartalék kormánykerék.

Egy ilyen sportkocsi persze elsősorban befektetésnek tekinthető, hiszen minden méternyi használattól rengeteget csökkenne az értéke. Az eddigi ár-rekordot egy amerikai kivitelű F1 tartja, amelyet bő 15 millió dollárért adtak el, pedig abban több mint 15 ezer kilométer volt. Ebből kiindulva becsülik úgy, hogy ez a sárga autó akár 30%-kal is többet érhet.