Jövőre eltűnik Európából a leggyorsabb Subaru

2017.11.22. 16:49

A Subaru német forgalmazója jelentette be, hogy 2018-ban kínálják utoljára az Impreza WRX STi típust. Ezzel 17 év után eltűnik a legerősebb modell a Subaru itteni kínálatából, bár egyes hírek szerint csak ideiglenes jelleggel.

„A gyártást nyár elején állítja le a Subaru, de az előrendelések révén a típus 2018 végéig még elérhető marad.” - nyilatkozta a német Subaru képviselet igazgatója. Azt is elmondta, hogy a szigorodó környezetvédelmi normák miatt döntött a gyártó az európai változat törlése mellett: valószínű, hogy az eladási számok tükrében nem vállalták egy tisztább változat kifejlesztését. A kereslet egyébként sem volt magas – Németországban 2011 óta összesen 859 példányt tudtak eladni – viszont ezzel fontos presztízsmodellt veszít a Subaru. A WRX STi jelenlegi változatába 2,5 literes négyhengeres turbómotort építenek, amely kerek 300 lóerős, és 5,2 másodperc alatt gyorsítja az Imprezát százra.

Korábbi hírek szerint a Subaru hosszabb távon valamiféle hibrid hajtáslánccal tervezi a WRX STi-t sokkal tisztább üzeművé tenni. Ha valóban lesz ilyen változat, akkor valószínű, hogy az európai forgalmazás újraindításának sem lesz már akadálya a magas károsanyag-kibocsátás. Ám mivel a jelenlegi változatot 2014-ben mutatták be, az utód 2020 előtt aligha érkezik meg.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.