A Lexusnak is lesz mega-terepjárója

2017.12.06. 11:22

A Lexusnál a legnagyobb SUV modellt az elmúlt húsz évben elintézték azzal, hogy átcímkézték a Land Cruiser mindenkori legnagyobb változatát, ami automatikusan konzervatív formatervet és inkább terepre, mint utcára való futóművet jelentett.

limitless tsr

Az LX nagyon más, mint a németek hatalmas belsősáv-takarítói, amilyen az Audi Q7 vagy a Mercedes GLS, és bár megvannak a rajongói, messze nem olyan népszerű, mint lehetne, ha követné a trendeket. Ám úgy néz ki, időközben felismerték a problémát, és orvosolni tervezik. Egyelőre egy tanulmányautó érkezését jelentették be a januári Detroit Motor Show-ra: az LF-1 Limitless, amelyről egyelőre csak egy részletfotót mutattak, várhatóan a hiányzó óriás-SUV előképe lesz. Ezen csak egy ferde hátsó ablak látható, ám azt már elárulták, hogy a terveket ugyanaz az amerikai csapat készítette, amely korábban az FT-1 sportkocsiét, ami egyértelműen a legszerencsésebb külsejű Toyota koncepcióautók közé tartozott az elmúlt években.

A részleteket csak találgathatjuk, de több mint valószínű, hogy valamilyen komplikált hibrid hajtás kerül a tanulmányba, hiszen a Toyota luxusmárkája most más modelljeinél is ezt a vonalat nyomja a legerősebben. Az persze nem egyértelmű, hogy a Limitless a Land Cruiser alapú LX helyére érkezik-e, vagy inkább kiegészíti azt.