330 ezer Audit hívnak vissza

2017.12.24. 07:30 Módosítva: 2017.12.24. 07:30

Mintegy 330 ezer Audi visszahívását rendelték el a napokban. Több modellnél gondot okozhat a kiegészítő fűtés meghibásodása, ami akár tüzet is okozhat. Az Audi szűkszavú közleménye szerint 2011 áprilisa és 2015 májusa között gyártott A4-esek, A5-ösök, A5 Cabriolet-k és Q5-ösök érintettek.

audi-logo-cars-rings-vehicles-wallpaper

A márka szóvivője elmondta, néhány ügyfelük égett szagra panaszkodott, de konkrétan tüzet vagy más kárt nem jegyeztek fel. Egyelőre csak németországi autókat érint a visszahívás, más országokról nincs információ. A tulajdonosokat folyamatosan értesítik, és elvégzik a szükséges javításokat.

Frissítés:

Időközben kiderült, hogy világszerte 1,27 millió Audi érintett, a fent említett típusok példányai. Ezek közül 850 ezer az európai utakon fut. A gyártó arra kéri a tulajdonosokat, hogy továbbra is használják nyugodtan az autót, de amint égett szagot éreznek, álljanak meg, és hívják fel a márkaszervizt.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.