Elektromos szuperautót tesztel a McLaren

2017.12.24. 10:01

Már dolgoznak elektromos szupersportkocsijukon, sőt egy kész prototípust tesztelnek is a McLaren szakemberei. Ezt a brit gyártó egyik vezető mérnöke, Dan Parry-Williams ismerte el az Autocarnak adott interjújában. Még 2016-ban kezdték el a Track22 projektet, amelynek része a villanyautós fronton való erősítés.

mclaren 100545982 l

Parry-Willams elmondta, arra a kérdésre keresik a választ, hogyan tudják a vezetési élményt, és a tulajok elköteleződését a villanyautóknál is elérni, erősíteni. Hozzátette: még nagyon hosszú utat kell bejárniuk, hogy mindez sikerüljön. Az egyik legnagyobb kihívást az akkumulátorok jelentik, hiszen a mostani akkupakkok versenypályázás közben gyorsan merülnek, és túl is melegednek. Ha pedig egy szupersportkocsi igényeihez megfelelő a kapacitásuk, nagyon nehezek is lesznek.

A fejlesztés során igyekeznek hasznosítani a hibrid P1-gyel szerzett tapasztalatokat, illetve a Formula E-ben beszállítóként nyert tudást is. Ugyanakkor az is biztos, hogy még viszonylag sokat kell várni a teljesen elektromos utcai szupersportautójukra, annál jóval hamarabb érkezhetnek még újabb hibridek. A következő minden bizonnyal a BP23 lesz, amely minden tekintetben felülmúlja majd az összes eddigi McLarent.