Házkutatást tartottak az Audinál

2018.02.06. 17:45

Újabb Audi gyárat forgattak fel az ügyészségi nyomozók: ezúttal a neckarsulmi üzemben kerestek bizonyítékokat arra nézve, hogy a VW luxusmárkájának 3 literes TDI motorjait a hatósági vizsgálatok megtévesztésére alkalmas berendezéssel szerelték fel.

audiv6tdi

Észak-Amerikában hasonló okokból már elmarasztalták a Volkswagen csoport több márkáját: ott 2015 novemberében derült ki, hogy nem csak a kétliteres négyhengeres, de a háromliteres V6-os dízelmotorok vezérlésébe is bekerült a csalószoftver néven híressé vált megoldás, amely képes felismerni, ha az autót épp mérik, és olyankor a határértékek alá csökkenteni a motor károsanyag-kibocsátását, amely más körülmények között messze túllépheti a szabványban megadott értékeket.

A jelenleg folyó házkutatásban az a különös, hogy ugyanezért már feltúrtak a müncheni ügyészségi nyomozók két másik Audi gyárat tavaly tavasszal. Rejtély, hogy mit remélnek megtalálni ilyen hosszú idővel a történtek, vagy akár az előző házkutatások után. Mindenesetre az Audi részéről azt nyilatkozták, hogy mindenben együttműködnek a hatóságokkal.