Olvasói kémfotókon a következő 3-as BMW

2018.02.20. 10:24

Már Ausztriában, havas körülmények között is tesztelik a 3-as BMW következő generációját. Az egyik ottani síközpontból, neve elhallgatását kérő olvasónktól kaptunk néhány kémfotót az álcázott prototípusokról. A G20-as szériát a tervek szerint az őszi Párizsi Autószalonon leplezik le.

Úgy tudjuk, az autók egyike hangtalanul közlekedett, de kipufogó azon is volt. Ebben az esetben tehát minden bizonnyal plug-in hibridet takar az álca, ami nem újdonság a hármasok kínálatában. Az aktuális sorozatban is ott van a 330e iPerformance mint konnektoros változat. Túl sok technikai részletet egyébként még nem ismerünk a következő 3-as BMW-ről. A motorpalettára a négy- és hathengeres turbósok mellé vélhetően felkerül majd egy 1,5 literes háromhengeres is.

Az 5-öshöz hasonlóan ez is a CLAR padlólemezre épül, ami a hírek szerint negyven kilogrammos tömegcsökkentést tesz lehetővé. A külső tekintetében is leginkább arra számíthatunk, hogy az új 5-ös stílusjegyeit örökli meg a középkategóriás BMW. Ez valamelyest ellentmond annak a törekvésnek, amelyről Jozef Kaban beszélt nemrég, nevezetesen, hogy a jövőben nem kapnak egyen-arcot a márka autói.

Az új 3-as BMW hivatalos bemutatójára pár hónapot még várni kell, de ha a Párizsi Autószalonon leleplezik, jövőre a forgalmazás is megindulhat. Az M3-asra ugyanakkor valamivel többet kell várni, azt 2020-ra ígérik a bajorok.