2018.02.21. 11:21

Új, zéró emissziós tanulmányautót készül bemutatni a Ssangyong. A dél-koreai gyártó néhány lényeges műszaki adat kíséretében ki is adott néhány fotót, amelyeken jól látszik: kompakt SUV van a tarsolyukban. Az egyelőre e-SIV néven futó koncepció vélhetően a  Korando következő generációjának vagy utódjának alapjait adja majd.

 

Az e-SIV elnevezés az Electronic Smart Interface Vehicle rövidítése, és azt sugallja, hogy egyrészt teljesen elektromos, másrészt pedig okos megoldásokat, széleskörű csatlakoztathatóságot várhatunk tőle. Az autót egy 140 lóerős villanymotor hajtja, végsebessége egészen visszafogott, mindössze 150 km/h. Cserébe viszont egész sokat, 450 kilométert megy egyetlen töltéssel. Az akkupakkot nulláról nyolcvan százalékra ötven perc alatt lehet feltölteni.

Ami a méreteket illeti: 4460 milliméter hosszú, 1870 milliméter magas és 1630 milliméter széles lesz az e-SIV, 2675 milliméteres tengelytávval. Ez egy az egyben a Korando kategóriája, igaz, annál egy egész picivel tágasabb SUV-ot várhatunk most a koreaiaktól. Azt mondják, ez a tanulmány egy stratégiailag nagyon fontos modell alapjait adja – ezt könnyen érthetjük úgy is, hogy a benne használt villanyhajtást később más típusok is megkapják.

Az e-SIV koncepciót a Genfi Autószalonon állítják ki, de nem ez lesz az egyetlen újdonságuk. Ott tartják meg a globálisan nemrég már bemutatott, új generációs Musso pickup európai premierjét is.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.