2018.03.01. 11:37

A Porsche jó ideje dolgozik már a teljesen elektromos Mission E sportkocsin, amelyről az a hír járja, többféle teljesítményszinttel is készül, a legerősebb 680 lóerős lehet. Bár a bemutatóra még várni kell, ha úgy tetszik, a bevezetőkampányt már megkezdték a németek. Méghozzá egy nem túl elegáns beszólással a Teslának.

A Porsche elektromos autókért felelős alelnöke, Stefan Weckbach volt az, aki nem bírta ki, hogy ne rúgjon bele az amerikai autógyártóba. Úgy fogalmazott: a Model S csúcsváltozata valóban képes lehet a három másodperc alatti nulla-százra, de csak kétszer. A harmadik kísérletnél már elbukik. Weckbach egy korábbi hírre is utalhatott ezzel, akkor ugyanis arról volt szó, hogy a Tesla szoftveres korlátozással védi az autót a gyorsulgatások okozta elhasználódástól.

A szakember hozzátette: a Porsche-tulajdonosoknak nem kell majd ilyesmitől tartaniuk. Igaz, a Mission E menetteljesítményéről még nincsenek pontos információk, de úgy tudni, a leggyengébb verzióban is tudni fogja a három másodperc körüli százas sprintet. Az ígéretek szerint ráadásul egy teljes versenypályás etapot is gond nélkül bírni fog.

Az egyelőre kérdéses, mikor mutatják be a villany-Porschét. Az optimistább becslések szerint jövőre érkezhet, de az sem kizárt, hogy csak 2020-ban láthatjuk sorozatgyártásban.