Már a küszöbön a Kia Ceed kombi

2018.03.03. 10:10

Alig több mint két hete annak, hogy lehullt a lepel a következő, harmadik generációs Kia Ceedről. Előszériás példányokat már vezettünk is belőle, azt pedig már a bemutatón sem titkolták, hogy hamarosan újabb karosszériaváltozatot hoznak ki. Akkor még csak sejthettük, most viszont hivatalosan is kiderült: a kombi lesz az.

 

A Ceed Sportwagont a hatchback és a felfrissített Optima mellett állítják majd ki a Genfi Autószalonon. Képeket egyelőre nem mutatnak róla, a fenti látványterv a ferdehátún alapuló munka, és X-Tomi nevéhez fűződik. Arra azért számíthatunk, hogy az orr-részen nem sokat változtatnak az ötajtóshoz képest, a puttonyt az eddig megjelent kémfotókon is alaposan eltakargatták.

A motorpalettán egészen biztosan a ferdehátúval osztozik majd a Sportwagon. Ez azt jelenti, hogy benzinesből 120 lovas ezres turbós, 100 lóerős 1,4-es szívó és 140 lóerős 1,4-es turbós lesz a választék, dízelből pedig új 1,6-ost kap a Ceed. Alapból hatos kézi váltóval, egyes motorváltozatok esetében pedig hétgangos duplakuplungos automatával lesz elérhető.

A karosszériaváltozatok sora a kombival még nem teljesedik ki, jövőre ígérik a Hyundai i30 N lebutított technikáját megkapó GT-t, amely nem klasszikus háromajtós, hanem inkább shooting brake-jellegű lesz.