Hibrid lehet a Lamborghini Huracán utóda

2018.03.16. 00:06

Legördült a tízezredik Lamborghini Huracán az olaszországi gyártósorról. A jubileumi példány egy Performante volt, Verde Mantis zöld színben, 5,2 literes V10-essel, 640 lóerővel és 600 newtonméteres csúcsnyomatékkal. Kanadában talál majd gazdára.

Lamborghini-Huracan-1

A Huracán egyébként még csak négy éve van gyártásban, a 2014-es Genfi Autószalonon mutatta be a Lamborghini (kicsit később épp az M7-esen nullázták le belőle az elsőt). Ennek megfelelően még jó néhány évig meg is tartják a típust, de az ünnepi alkalom kapcsán már beszéltek egy keveset az utódlásáról is. Maurizio Reggiani, a cég fejlesztési vezetője azt mondta: ragaszkodik a V10-es motorhoz, amely szerinte az autó egyéniségéhez tartozik. Ami pedig működik, miért váltanák le egy V6-ossal vagy V8-assal.

Annak ellenére, hogy a V10-essel való szakítást határozottan elutasítja, Reggiani sejtelmesen hozzátette: valamiféle változásokra azért lehet számítani. Hivatalosan semmit nem erősített meg, de azt sugallta, hogy villanymotorral is megtámogathatják a tízhengerest. Ez a lépés segíthet megfelelni a szigorodó károsanyag-kibocsátási normáknak.

A hátsókerék- és összkerékhajtás kérdésében úgy fogalmazott, nem gondolkodnak kikapcsolható megoldásban. Továbbra is lesznek olyan sportautóik, amelyek hátul hajtanak, és lesznek négykerékhajtásúak is, de szerinte a kapcsolható variáció azért nem jó megoldás, mert az autó súlyelosztása és futóműve kikapcsolás után is az összkerékhajtáshoz lesz igazítva. Ilyen kompromisszumot nem akarnak vállalni.