Kombi készülhet a Volkswagen Arteonból

2018.03.17. 10:58

A Volkswagen jelenlegi palettájának talán leglátványosabb darabja az Arteon. Jelenleg csupán csapott hátú karosszériával és kétféle motorral (egy TSI és egy TDI) kínálják, de ez a tervek szerint hamarosan megváltozhat.

61ee3b5e5091a8c8058ee785b70b5329.png

Az Auto Express a német márka egyik vezetőjére, a közepes és nagy méretű modellekért felelős Elmar-Marius Licharzra hivatkozva azt írja, már dolgoznak is az Arteon shooting brake tervein. A shooting brake alapvetően egy kupétetős, kétajtós kombi lenne, de mostanság előszeretettel használják ezt a meghatározást minden, az átlagnál látványosabbnak szánt kombira.

Az Arteonból a világhírű magyar virtuáltuner és fantomképkészítő, X-Tomi már korábban elkészítette a kombit, igaz, az nem a szó szoros értelmében vett shooting brake, inkább a hagyományos négy ajtó plusz egy puttony elvet követi - kérdés, a Volkswagen végül melyik utat választja

Nemcsak új karosszériaváltozat, hanem hathengeres motor is készülhet az Arteonhoz. Korábban már mi is írtunk róla, hogy a VW-csoport egyik szóvivője, Martin Hube elhintette egy új VR6-os motor ötletét. Ez 410 lóerős, összkerekes, DSG-s csúcsmodellt jelentene, ráadásul az Arteon lenne Európában az első MQB-alapú modell hathengeres motorral.