Bemutatták a harmadik terep-Škodát

2018.04.23. 17:54

A csehek leleplezték a Škoda Kamiq-ot, amely egy újabb egyen-terepjáró, látszólag a Kodiaq és a Karoq közeli rokona. Ám ez csak a látszat, a típus legközelebbi hozzátartozója ugyanis a Rapid szedán.

Ahogy korábban is sejthető volt, a Kamiq messze nem néz ki annyira sportosan, amilyennek az előzetes vázlatok mutatták, de nem is olyan ügyetlen, mint krétafehérben, pici lemezfelniken. A szabvány Škoda stílust követi, méghozzá érdekes részletek nélkül – talán csak a harmadik oldalablak formája alapján lehet azonnal megkülönböztetni egy Karoq-tól.

A képeken túl mást egyelőre nem közöltek a típusról, azt is csak a korábbi pletykákból tudjuk, hogy a Rapid alapjául szolgáló PQ sorozatú padlólemezre épül az újdonság, ami a Volkswagen MQB előtti korszakának szabvány megoldása, magyarul nem épp friss műszaki tartalom. Ám alighanem csak így sikerült még olcsóbbá tenni az aktuális divatba Kínában is nagyszerűen passzoló típust.

Ez az oka annak is, hogy a Kamiq Európába biztosan nem jön: számunkra egy másik modellt fejlesztenek, amely a Vision X tanulmányra emlékeztet majd, 2019-re várható, és persze a korszerű MQB platformra építik majd.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.