Új Viperről pletykálnak

2018.05.25. 12:50

Azzal, hogy a Conner Avenue-n működtetett üzemet kiállítóteremmé alakítja a Chrysler, úgy tűnt, a Dodge Vipernek is végleg búcsút inthetünk. Ám a legújabb pletykák szerint már 2020-ra megérkezhet a negyedik generáció.

A pletykát a neves amerikai lap, a Car and Driver indította útjára, méghozzá meglepően sok részlettel. Ezek szerint a negyedik Viper hasonlóan kis szériában készül majd, mint az elődei. Ennek megfelelően csőváz-szerkezet köré épül majd, és karbonszálas karosszériaelemeket kap, a típusra korábban jellemző hatalmas V10-es motor helyett azonban könnyebb V8-as motorokat kap majd, és lesz belőle kézi váltós kivitel is.

A Viper jövő januárban, a Detroit Motor Show-n lenne épp harminc éves, és a Car and Driver szerint egy tanulmányautó már ekkorra elkészülhet, ám a gyártás biztosan nem indulhat meg 2019 előtt.

A Chrysler sportkocsijának bukását egyébként az okozta, hogy a kereslet nem indokolta a gyártást végző üzem fenntartását: a Viperből nagyon kevés fogyott, hiszen a Corvette lényegében féláron kínálta ugyanazt. A következő generációnak így valamilyen szempontból jócskán túl kell mutatnia a konkurencián, hisz a Corvette-éhez hasonló nagy szériás gyártást biztos nem terveznek a Fiat-Chryslernél.