Villanyautókkal indít autómegosztót Berlinben a Volkswagen

2018.08.27. 07:59

Autómegosztó szolgáltatást indít a jövő év elején elektromos autókkal a Volkswagen Berlinben - jelentette be a konszern.

DB2017AU00658

A Volkswagen a jövő év első hónapjaiban kétezer elektromos Golf és Up modelljével indítja el "We Share" autómegosztó szolgáltatását Berlinben. A tervek szerint 1500 e-Golf és 500 e-Up adja majd a flottát. A szolgáltatást 2020-ig kiterjeszti Európa és Észak-Amerika nagyvárosaira is - közölte a cég, hogy mik a tervezik az utóbbi években a semmiből feltörő, nagy léptékekben bővülő autómegosztó piacon.

A Volkswagen és más nagy autógyárak hatalmas összegeket invesztálnak új mobilitási szolgáltatásokba azzal a céllal, hogy az autóhasználati szokásokat a személyes tulajdonlásról a közösségi szolgáltatások szükség szerinti igénybe vételére alakítsák át.  Nyilván nem csak ők mennek a trendek után, saját autómegosztóval készül a Volvo is, a Daimler pedig a BMW-vel közösen fut neki az új piacnak.

Budapest egész jól áll a műfajban, a városban a Greengo és a Mol Limo tart fent autómegosztásra flottát, jelentős részben ők is villanyautókkal.