Ilyen lesz a Hyundai új óriás-terepjárója

2018.11.12. 16:53

Az rég nem titok, hogy a koreai gyártó a legnagyobb amerikai terepjáró-kategóriára készül rávetni magát. Ez az egyik olyan kategória, ahol még nem igazán sikerült megingatni a detroiti autógyártók uralmát az Egyesült Államokban, pedig a japánok egy ideje már próbálkoznak, mérsékelt sikerrel.

palisade leaked

A cégcsoport másik márkája, a Kia már megmutatta a Telluride-nak nevezett modelljét, igaz, sok részlet még azzal kapcsolatosan sem egészen tiszta, a Hyundai viszont csak most tervezi leleplezni saját modelljét, amely állítólag a Palisade nevet kapja. Míg a Kia skandinávosan egyszerű óriás-tégla, a Hyundai tervezői rafináltabb formával próbálkoznak. Az év közepén Puszánban bemutatott HCD-2 Grandmaster tanulmány tekinthető az újdonság előfutárának, bár a szériagyártásra szánt modell arányai és méretei is mások, és persze jóval kevesebb rajta a nehezen kivitelezhető látványelem.

A Palisade világpremierjét állítólag a hónap végén, a Los Angeles Auto Show-n tartja a Hyundai, a forgalmazása viszont aligha indul meg 2019 közepe előtt.