Véglegesítették az Audi vezérét

2018.12.13. 13:12

Az idén júniusban, az Audi vezérigazgatójának, Rupert Stadlernek a letartóztatását követően vette át a vezérigazgatói teendőket Bram Schot, de miután Stadler már biztosan nem térhet vissza a márka élére, a holland marketing-szakembert véglegesítették a márka vezetőjeként.

schot

Ez az Audi eddigi hagyományainak élesen ellentmond: eddig jellemzően műszaki végzettségű vezetők irányították a márkát, ezért is vélte úgy a legtöbb elemző, hogy Schot aligha kapja meg a végleges kinevezést. Ám úgy néz ki, a VW vezetését ideiglenes igazgatóként meggyőzte róla, hogy alkalmas a feladatra. „Képes volt véghez vinni a csapatában a szükséges változtatásokat, miközben hatékonyan kezelte a felmerülő kihívásokat. Az erősebb felhatalmazás révén tovább gyorsíthatja vállalatunk átalakítását.” - mondta Schott közvetlen felettese, a VW csoportot irányító, és egyben az Audi elnöki feladatait ellátó Herbert Diess.

Schott 2011-ben érkezett az Audihoz a Mercedestől, de csak a tavalyi vezetőváltási hullám során léptették elő, azóta vezette az Audi marketing-részlegét. Úgy tudjuk, ezt a feladatkört egyelőre meg is tartja, de ezen, és az Audi irányításán kívül a Lamborghini, az Italdesign és a Ducati irányításának feladata is rá hárul, ha nem is napi, de stratégiai szinten mindenképp.