Már most hiánycikk lehet a Porsche villanyautója?

2018.12.31. 13:23

Még meg sem jelent a Porsche Taycan, az előrendelésekből már most egy éves várólista rajzolódik ki.

Klaus Zellmer, a Porsche észak-amerikai elnöke a CNET-nek úgy fogalmazott: "Amennyiben minden előrendelő meg is vásárolja majd az autót, az első évre már le is kötöttük a kapacitásunkat." Pontos számot nem árultak el, de valószínűleg még így is messze elmaradnak a Tesla Model 3 körül kialakult őrülettől. Van azonban valami, ami összeköti a Porschét a Teslával: a vásárlók.

Zellmer szerint a Taycan előrendelői közül legtöbben Tesla iránt érdeklődnek, illetve olyan autóból ülnének át. További érdekesség, hogy az előrendelők több mint felének sohasem volt korábban Porschéja.

A 2019 végén érkező Taycanról a minap derült ki, hogy a többi Porschéhoz hasonlóan villanyautóból is lesz "turbós" változat. A Porsche sportos menetdinamikát, 500 kilométeres hatótávot és a világon elsőként, 800 voltos töltést ígér.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.