Megosztaná hibrid szabadalmait a Toyota

2019.04.03. 13:52

Egyelőre a Nikkei híréből tudunk a tervről, amely szerint a Toyota mindenki számára ingyenesen hozzáférhetővé tenné mintegy 20 ezer szabadalmaztatott műszaki megoldását, amely a hibrid hajtással kapcsolatos.

IMG 3310

A Toyota az 1990-es évek első felében kezdett hibrid hajtásokat fejleszteni, és ennek kapcsán rengeteg szabadalmat jegyeztettek be. Az évek során több konkurens gyártó is használta a Toyota hibrid hajtását rövidebb vagy hosszabb ideig – például a Ford és a Nissan is – ám a japán gyártó ezeknek az együttműködéseknek mindig rendesen megkérte az árát.

A Nikkei híre szerint most viszont olyan lépésre készülnek, ami nagyban segítheti a hibrid hajtású autók elterjedését: ingyen a világ rendelkezésére bocsátanák az ezzel kapcsolatos szabadalmaikat, hasonlóan a Teslához, amely öt éve ugyanezt tette a villanyautó-fejlesztések kapcsán.

Elemzők szerint a Toyota ezzel szeretné segíteni a hibrid hajtású autók fennmaradását, és így lassítani az elektromos modellek elterjedését, mivel ez utóbbiak fejlesztésében jelentős lemaradásba került a konkurenciával szemben. Hibridekre persze egy darabig még szükség lesz, ameddig az akkumulátorok ára le nem esik arra a szintre, ahonnan a hasonló méretű villanyautók olcsóbbak lehetnek. Ám ahogy ez bekövetkezik, a Toyota szorult helyzetbe kerülhet, azaz nekik nagyon nem mindegy, hogy az áttörés öt, vagy tizenöt év múlva következik-e be.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.