Újabb Fiat szűnik meg

2019.05.02. 11:34

A Fiat eddig a Mitsubishitől vásárolta Európában forgalmazott pickupját, de úgy néz ki, alig több, mint három év után a forgalmazás beszüntetése mellett döntöttek.

Erre az olasz márkának több jó oka is van. Egyrészt a Fullbackből nem kelt el annyi, ami indokolná, hogy a műszaki alapokat adó Mitsubishi L200 felújítása kapcsán elkészítsék az új Fiat változatot. Másrészt korántsem biztos, hogy a Fullback 2020 után, amikor az Európában eladott Fiatok átlagos fogyasztását is 4 liter alá kell majd szorítani az új szén-dioxid-kibocsátási szabályozás miatt, üzleti szempontból megérné a Fiatnak.

A Fiat Professional magyarázata szerint a továbbiakban nem éri meg nekik a típus forgalmazása, ennél részletesebben nem indokolták meg a döntést. Ám mivel a Fullbackből évente tízezernél soha nem adtak el többet, valószínű, hogy a cég ezzel egyszerűen kiszáll az európai pickup piacról. Tulajdonképp ezzel a vásárlók nem is vesztenek érdemben semmit: akinek tetszett a típus, még mindig megveheti a Mitsubishi L200-ast, amely a jelvényektől eltekintve eddig sem különbözött a Fullback-től.