Megújul a Nissan Navara

2019.06.04. 16:47

A Navaráról ugyan többet hallottunk mostanában más típusok, a Renault Alaskan és a Mercedes X osztály műszaki alapjaként, mint saját jogán, de most a japánok pickupja is megkapja a félidős frissítést, amely a piacon tarthatja még néhány évet.

Bár számos alkatrészhez hozzányúltak, a változások nem túl látványosak. Ami mégis feltűnhet, az az új fényszóró sötét háttere, illetve az eltérő alufelni-mintázatok. Még a 2,3 literes dCi motor teljesítménye is 163 és 190 lóerő marad, csakhogy itt már akadnak változtatások: mindkét motor dupla turbós lesz annak érdekében, hogy megfeleljenek az Euro6d-temp normának, és a gyengébbik maximális nyomatéka is növekszik valamelyest, az új csúcsérték 425 Nm.

Ezen felül hátul is tárcsaféket kap az összes kivitel, amitől a fékezés erőszükséglete jelentősen csökken, és szabvány megoldás lesz minden változatban a multilink hátsó futómű progresszív rugókkal, ami eddig csak a hosszú kabinos kivitelek kiváltsága volt. Az átalakítások folytán valamelyest nő a pickupok hasznos terhelhetősége is, bizonyos esetekben akár 100 kg is lehet a változás.

Az autó fedélzeti számítógépét is korszerűsítik: az új válltozatokba 8 hüvelykes érintőképernyő kerül, Apple Carplay kompatibilis szoftverrel. Az új változat bevezetését a nyár közepén kezdik Európában, azt viszont egyelőre nem közölték, hogy az árak változnak-e a felújítás kapcsán.