Nevetségesen fog tovább élni az Audi TT

2019.10.27. 12:13

A Mitsubishi után úgy néz ki, újabb márka készül porba tiporni korábbi sportkocsija hírnevét. A japánok az Eclipse-ből csináltak viccet, most az Audi következik: a TT sportkocsiból a jövőben elektromos crossover lehet eTTron néven.

audi-tt 100662714 l
Fotó: Audi

Tíz évvel ezelőtt, mondjuk április elsején simán csak legyintettünk volna egy ilyen híren, de az AutoExpress információi szerint komolynak tűnik a dolog. Az Audi hónapokig tartó hattyúhalálát játszott a sajtóban a TT megszűnésével kapcsolatban, mire hivatalosan is elkaszálták a típust. Bram Schot, az Audi vezérigazgatója már akkor is azt mondta, hogy hasonló áron egy hasonlóan erős érzelmek kiváltására alkalmas elektromos modellt terveznek gyártásba küldeni, de akkor még nem derültek ki részletek. Most viszont igen, és valószínűleg önök is tudják fogy folytatódik a hír...

Igen, egy újabb crossover jön elektromos hajtással, de csak remélni tudjuk, hogy az eTTron név megmarad munkacímnek. Az újdonság az Audi legkisebb elektromos autója lesz, 4,3 méterre saccolt hosszával hosszabb lesz, mint az ID 3-nál (tőle kölcsönzi majd az MEB platformot), de rövidebb lesz az Audi Q3-nál.

Nagyon korai a motorváltozatokról beszélni, hiszen a jelenlegi TT még 2020-2021-ig biztosan gyártásban marad, de az utód annyiban valódibb sportautó lehet, hogy a platform nyújtotta sajátosságok miatt alapból hátsókerékhajtású kocsi lesz az eTTron. A pletykák szerint a 200 lóerős alapmodellel is el lehet menni majd 320 kilométert, míg a TT RS-hez mérhető erejű, kétmotoros, összkerekes változat 547 kilométert is kibírhat egy töltéssel. Általános értelemben véve simán lehet ebből egy jó autó, de a TT-re való hivatkozást nem biztos, hogy erőltetnénk.