Újabb éjszakai akció az illegális gyorsulási versenyek ellen

2019.10.28. 06:04

A Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a társszervek bevonásával Budapest XIII. kerületében ellenőrizték a járműveket.

paul-walker-drag-drift.gif

A BRFK XIII. kerületi Rendőrkapitányság, a IV. és a XV. kerületi Rendőrkapitányság járőrei, valamint a Közlekedésrendészeti Főosztály rendőrei a közlekedési hatóság munkatársaival közös akciót szerveztek az illegális gyorsulási versenyek ellen 2019. október 25-én éjjel.

A komplex ellenőrzés kiterjedt a gépjárművek műszaki állapotára, illetve azok körözési rendszerben való szereplésére, valamint az akció keretén belül vizsgálták az autók engedély nélküli átalakítását is.

Az ellenőrzés során a rendőrök 296 autót és azok utasait ellenőrizték.

Az egyenruhások hat esetben helyszíni bírságot szabtak ki, négy autós ellen tettek szabálysértési feljelentést - amely során a rendőrök egy forgalmi engedélyt vettek el engedély nélküli átalakítás miatt -, két járművezetőt pedig engedély nélküli vezetés miatt előállítottak. Az ellenőrzés ideje alatt a rendőrök további hat embert állítottak elő kábítószer birtoklás gyanúja miatt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság nem először szállt rá az illegális versenyzőkre. Legutóbb júliusban razziáztak, de áprilisban is tartottak ellenőrzést. Riportunkat a témában ide kattintva olvashatod.