Így néz ki egymás mellett a Model Y és a Model 3

2019.11.02. 15:34

Nem most kezdte a Tesla a sorozatgyártásba csak jövő nyáron kerülő következő autója, a Model Y álcázatlan közúti tesztjetit. Ez a kémvideó ezért nem is valami nagy újdonságot mutat, azt viszont szemlélteti, mekkora méretkülönbség lesz a Model 3 és az ő alapjaira épülő Y között.

A Tesla már évek óta mondogatja, hogy lesz egy kompakt crossover is a kínálatukban, csak előbb ugye a kirakat prémium SUV kellett nekik, aztán a Model 3 tömeggyártásának felpörgetésével szenvedtek meg. Most, hogy többé-kevésbé utolérték magukat, jöhet a kínálatbővítés tovább a tömegszegmensekben. Már a Model 3 is erről szólt, Elon Musk korábbi megnyilvánulásai szerint viszont úgy várják, az Y önmagában olyan jól fogy majd, mint az S, az X és a 3-as együttvéve.

Balra az Y, jobbra a 3
Balra az Y, jobbra a 3

Ahogy az a fenti videón is jól látszik, az Y nagyjából tíz százalékkal terebélyesebb a 3-asnál, amivel közös platformon osztozik. Ennyi plusz már elég lesz hozzá, hogy hét üléssel is lehessen majd kérni, és nagyjából ugyanez a tíz százalék körüli mérték az, amennyivel egy azonos szintű Y egy 3-as fölött lesz árban.