Nem mindenkinek lesz biztonságos a Tesla Cybertruck

2019.11.30. 17:27

Az új-zélandi, ausztrál, új-guineai régióban eladott új autók biztonságát minősítő intézetnek, az ANCAP-nek komoly fenntartásai vannak a Cybertruck elejével kapcsolatban.

2
Fotó: Tesla / Tesla

A Cybertruck bemutatójakor a hihetetlen formáról még azt írtuk, hogy simán elérheti a sorozatgyártást még annak ellenére is, hogy nem éppen tűnik áramvonalasnak. Az ANCAP szerint viszont nem csak vizuálisan megosztó a Cybertruck formája. James Goodwin, az ANCAP vezérigazgatója a News portálnak arról beszélt, hogy a Cybertruck jelenlegi formájában komoly veszélyt jelent a gyengébb közlekedőkre, különösképpen a gyalogosokra és a kerékpárosokra. Goodwin úgy fogalmaz, hogy a bemutatón látott orrkialakítás "nem különösen megbocsátó a gyalogosok lábai számára."

Goodwin azt is megkérdőjelezi, hogy ebben a formájában az autó egyáltalán kaphatna-e típusengedélyt és nem csak azért, mert hiányzanak róla a tükrök és az irányjelzők. A szervezet első embere szerint a gyengébb közlekedőkkel már tendenciózusan bán rosszul a Tesla, hiszen például a Model 3 amellett hogy a tulajdonosok számára a piacon elérhető egyik legbiztonságosabb autó, a gyalogosvédelmi teszten csak 74%-os eredményt ért el. Ezt azért érdemes fenntartásokkal kezelni, hiszen ezzel az értékkel is bőven a középmezőnybe tartozik a kis Tesla.