Rejtélyes szoftverhiba miatt csúszik az ID.3-ak átadása?

2019.12.21. 16:12

A Volkswagen első önálló villanyautóját a szeptemberi Frankfurti Autószalonon leplezték le, akkor a gyártó azt ígérte, hogy az első darabokat 2020 közepe körül vehetik át a vásárlók. A Volkswagen akkor a gyártás felfuttatásával magyarázta a viszonylag távoli időpontot, most viszont úgy hírlik, hogy egy másik probléma is közrejátszhat az ID.3 csúszásában.

id3-gyartas-zwickau-2019.png

A német manager magazin értesülései szerint hiába kezdték el az ID.3 gyártását már novemberben, az új Volkswagenek bérelt parkolókban vesztegelnek egy igen komoly szoftverhiba miatt. A híradások szerint ilyen módon akár 10 ezer ID.3 is feltorlódhat, bár maga a tárolás és az a tény, hogy a pletykák szerint a következő 20 ezer darabon már felhő alapon is el tudják majd végezni a frissítést, arra utal, hogy valami baj lehet a hardverrel is. 

Érdekesség, hogy a Volkswagen már nem először néz szembe hasonló gonddal. Legutóbb a VIII-as Golf bemutatója csúszott hónapokat szoftverhiba miatt. Az ID.3 gyártásának indításán mi is ott voltunk, videós beszámolónkat ide kattintva nézhetik meg.