Újabb vázlatok az új VW Caddyről

2020.01.28. 06:33

A Volkswagen haszonjárműves részlege újabb, kevésbé eltorzított arányú rajzokat mutatott az új Caddyről, amelyeken jobban látszanak az autó részletei.

Valószínű, hogy a felnik mérete itt sem a valóságot tükrözi, de a többi részlet viszonylag hihetőnek tűnik. Látható, hogy az autó orrával nem próbálnak meglepni senkit: a VW szabvány márkaarculatát tükrözi, mindenféle kilengések nélkül. Profilból is csak egyetlen olyan részlet látszik, amelyről viszonylag egyszerű lesz felismerni az új modellt, a kerekek felett kidomborodó oldallemezek, illetve az ezektől egész jellegzetes fényjáték az egyenes övvonal alatt.

A formaterv persze kevésbé lényeges, mint a jármű praktikus értékei, amelyekről viszonylag keveset tudunk. A gyáriak csak olyan általánosságokat írtak, hogy nagy szállítási kapacitás és kiváló alkalmazkodóképesség jellemzi majd a típust, de ez alapvető elvárás az ilyen kisebb méretű áruszállítók esetében. Úgy néz ki, az új Caddy műszaki értelemben szinkronban lesz a VW személyautóival, bár a haszonjárművekre vonatkozó lazább szén-dioxid-kibocsátási szabályozás miatt nem biztos, hogy a kínálat zöme ugyanúgy hibridekből áll majd, mint a Golf esetében.

Bár a pontos dátum egyelőre nem ismert, úgy tudjuk, a Caddy premierjét február vége felé tartja a Volkswagen.