Kémfotókon a következő DS 4 Crossback

2020.02.20. 14:19

A DS 4 Crossback első generációja nem lett valami hosszú életű: 2016-ban mutatták be, de 2018-ban az alacsony kereslet miatt ki is vették a kínálatból. Ám a kémfotók tanúsága szerint már készül az utód, amely várhatóan már az idén bemutatkozik.

Az első generáció a 2010-ben bemutatott Citroën DS4 kissé megemelt változata volt, és a kémfotók alapján úgy néz ki, a jellegén nem változtatnak érdemben. Az átlag személyautókénál nagyobb kerekű és magasabb üléshelyzetű modell a hasmagassága alapján ugyanakkor egyáltalán nem tűnik terepen használhatónak. Ezzel együtt az Audi Q3, a BMW X1 és a Mercedes GLA ellenfelének szánják, és valószínű, hogy a vásárlóközönség nagy részének elég is lesz, hogy stílusában az SUV kategóriát követi a típus. A forma maga egyébként nem látszik különösebben jellegzetesnek: így a részletek nélkül bármilyen gyártmányú 4,5 méteres ötajtós fronthajtású autó lehetne. Az eddigiek alapján azt mondanánk, a DS esetében ez a jobbik lehetőség.

Az új DS modell állítólag az igényesebb futómű-megoldást kínáló, nagyobb modellekhez tervezett EMP2 platformra épül, és nem az olcsóbb PSA típusokban használt CMP padlólemezre. Ennek következtében viszont nem készülhet belőle elektromos változat, és összkerékhajtású is csak elektromos hátsókerék-hajtással, hibrid kivitelben.

Úgy hallani, az új modell már az idén bemutatkozhat, jövőre pedig egy második, alacsonyabb, személyautó-jellegű változat megjelenése is várható.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.