Ez itt az ID.4, a következő villany-VW

2020.03.04. 13:41

Bár még az ID.3 forgalmazását sem indították el, a Volkswagen már a második, csak villanyautóként forgalmazott modelljét mutatta meg, másodszor.

Korábban ugyanezt az autót Kínában még ID.Next néven mutatták meg, akkor igazán szembántó kék-sárga csíkos fóliába húzva. Ilyen álcázás még a mostani képeken látható autóra is jutott, bár már csak világoskék-középkék színekben, ami legfeljebb a karosszéria finomabb részleteinek eltakarására elég.

Az új információ egyrészt az, hogy a autó végleges neve ID.4 lesz, a terepjárós fazon ellenére kezdetben hátsókerék-hajtással kínálják majd, és ez lesz az első teljesen nemzetközi modell a VW dedikált villanyautó-kínálatában, amelyet Európa, Kína és az Egyesült Államok is megkap. Gyártani biztosan tervezik a VW amerikai gyárában, de csak 2022-től.

Adatokat egyelőre nem mondtak a típussal kapcsolatban, csak annyit, hogy később lesz összkerék-hajtású változat is, és legalább egy változat hatótávja eléri majd az 500 kilométert egy töltéssel.

Természetesen ezt a kék-kék csíkos autót is a Genfi Autószalonon tervezték volna kiállítani, ahol az lett volna a lényeg, hogy mindenki élőben láthassa. Azzal, hogy a szalon elmaradt, egy kicsit karcsú lett az attrakció, de arra így is alkalmas az ID.4 bejelentés, hogy jelezzék, a VW villanyautó-programja halad, ha nem is minden zökkenő nélkül.