Kombiban is mutat a Bentley Continental GT

2020.04.04. 17:18

A Bentley Continental GT egy egészen fantasztikus luxusautó, ellenben nem egy praktikus családi autó. Viszont közelíthet felé, mondjuk egy kombi - vagy legalább shooting brake - karosszériával. Ide látom, ahogy a milliárdos, sokgyerekes családapák elmorzsolnak egy könnycseppet, amiért végre kiszállhatnak a csóró X7-es BMW hétüléses változatából.

bentley-continental-gt-shooting-brake-rendering

Persze azért még annyira ne örüljenek, mert a Bentleynél még csak tervben sincs a Continental GT shooting brake, ez csupán egy ügyes grafikus munkája. Az összkép viszont egészen kellemes lett, annak ellenére is, hogy ez nagyon messze áll egy kombitól. Éppen csak minimálisan emelt rá a tetővonalra, hogy így képződjön egy hátsóablak. Az oldalablakokat tovább nyújtotta, és az ovális fényszórókat kicserélte a Bentley Mulliner Bacalar lámpáira.

Az összhatást tovább növelte azzal, hogy dupla kipufogóvégeket rajzolt az autónak, és ötküllős sportfelniket tett rá. A koncepció továbbra sem a praktikumról szól, ellenben jól néz ki, és idő kérdése, hogy mikor fedezi fel egy karosszériaépítő cég ezt a piaci rést a Bentley modellpalettáján.