A jövő héten már engedéllyel működhet a Tesla gyár

2020.05.14. 11:01

Elon Musk korábbi nyilatkozatából úgy tűnt, hogy már ezen a héten újraindult a gyártás Fremontban, az Alameda Megyei Közegészségügyi Hivatal viszont arról adott ki közleményt, hogy jövő héttől engedélyezhetik a gyártás elindítását, ha minden szükséges feltétel teljesül.

tesla fremont

A közlemény egyébként úgy fogalmaz, hogy megállapodtak a Teslával, hogy elkezdhetik felfuttatni az eddig fenntartott minimális működést ezen a héten, hogy jövő héten megnyithasson a gyár. Magyarul az autógyártó engedetlenségét igyekeznek úgy felcímkézni, hogy ne legyen szükség keményebb fellépésre, ami tovább élezné a helyzetet. Ezzel együtt a Teslától bekértek egy járványmegelőzési tervet, ami időközben meg is érkezett a hivatalhoz – ennek a tartalmától tették függővé, hogy hivatalosan is beindulhat-e a termelés.

Elon Musk már hetekkel ezelőtt több fórumon is sérelmezte, hogy a hivatal nem engedi működni a gyárát, a múlt hét végén pedig már az üzem másik államba költöztetésével kezdett fenyegetőzni. Hétfőn már arról beszélt, hogy vállalja a letartóztatást is, de újraindul a fremonti üzem. Ehhez egyebek közt Donald Trump elnök erkölcsi támogatását is megkapta – alighanem ezért érezte lényegesnek a hivatal, hogy nyilvánosan is jelezze, együttműködnek a Teslával a gyártás újraindítása érdekében.