A Ferrari se készít villanyautót a közeljövőben

2020.05.16. 14:45

Ahogy korábban a McLaren, most a Ferrari is leszögezte: a következő öt évben nem lesz villanyautójuk. Azt is elmondták, hogy miért.

3
Fotó: Ferrari / Ferrari

Az Autocarnak Enrico Galliera, a Ferrari kereskedelmi igazgatója adott interjút, amiben kijelentette, hogy az olasz sportautó-gyártónak nem fáj, hogy mások próbálkoznak a villanyautó-szegmensben, ugyanis a Ferrari teljesen másik célközönségre céloz. "Határozottan úgy látjuk, hogy az akkumulátortechnológia nem elég fejlett egy szupersportautó elkészítéséhez. A következő öt évben nem hisszük, hogy fejlődnének annyit, ami méltó lenne egy Ferrarihoz" - utalt Galliera az akkumulátorok okozta túlsúlyra.

Az Autocar trükkösen rákérdezett arra is, hogy mihez kezdenek majd, ha a briteknél valóban megtiltják 2032-től a belső égésű motorral hajtott autók forgalmazását: "Minden piacon meg fogunk felelni az aktuális szabályozásoknak és nem gondoljuk, hogy ezek a szabályok arra kényszerítenek minket, hogy eltérjünk a saját terveinktől." - mondta Galliera.

A Ferrari kereskedelmi igazgatója egyébként nem zárkózott el egy jövőbeni elektromos autótól, de csak akkor, ha a tényleg sportautót tudnak belőle készíteni. Ezzel kapcsolatban az Autocar rákérdezett az egyik legfontosabb dologra is: mi lesz a motorhanggal? Galliera válasza elég határozottnak tűnt: "Keményen dolgozunk rajta, de nem árulhatom el, hogy van-e már megoldásunk rá vagy sem. Mire a Ferrarinál aktuális lesz a kérdés, addigra válaszolok rá és ígérhetem: ez egy elegáns válasz lesz."