Ilyen egy 350 ezer forintos felvétel a rendőrségnél

2020.06.06. 17:50

Bár nagy híre mostanában a szabálytalankodókat gyűjtő videósorozatnak és a horrorkaravánoknak van, a rendőrség gyorshajtókra vadászni sem felejtetett el a nagy pofátlan(tan)ításban. Ez itt például egy pécsi fogás egy autósról, aki hiába szaladt majd 150-nel a városban, így sem érte el a zöldet.

Rejtély, mi hozta elő a rendőrségből az elmúlt hónapokban a jó PR-érzéket, de egymás után adják ki a felvételeket olyan közveszélyes sofőrökről, akikkel nehéz együttérezni, kapjanak bármekkora bírságot a nyakukba. Nemrég még egy neten terjedő videó őrült főszereplőjének is utána mentek, s bár könnyen lehet, hogy ez mindig így ment a rendőrségnél, azzal, hogy megosztják ezeket a fogásokat a nyilvánossággal, erősen koptatják a csak sarcolni vannak az utakon-féle köznyelvi nagyotmondásokat.

Valószínű ezért a közveszélyes BMW-sért se hullat senki könnyeket a videót látva, amin egy 50-es szakaszon rohant végig 130-140-nel, és ha már ekkora lendülete volt, meg sem állt a piros lámpánál. Igaz, ez a tempóját ismerve fizikailag lehetetlen lett volna, mindenesetre a bírság a pirosért is ment. 350 ezer forint, egyrészt, és azon felül 16 büntetőpont, azaz ha csak nem volt a sofőrnek korábbról egy pontja sem, kettőre van attól, hogy fél évre ugorjon a jogosítványa.

350 ezer forint bírságnak nem kevés, de messze nem rekorder. Nemrég írtunk egy opelesről, aki 2,5 millió forintot gyűjtött be egy VÉDA kapu alatt. Igaz, több hónapja ment rá a rekordra.