Ez a tuningolt Audi RS7 simán elérte a 363-as tempót a német autópályán

2020.06.24. 16:58

A sebességkorlát-mentes német autópályászakaszokon való száguldások időről-időre messzebb mennek, mivel a háromszázas tempó már szinte alapvető kelléke ezeknek a videóknak. A mostani alkalommal egy tuningolt Audi RS7 Sportback erejét tették próbára, egészen 363 km/óráig gyorsultak vele.

A 2020-as RS7 Sportbacket mindenféle átalakítás nélkül sem kell félteni, négyliteres biturbó V8-as motorja alaphangon 600 lóerőre és 799 Nm nyomaték leadására képes. Akinek ez nem elég, az drága átalakítások sorával bőven tud még erőt nyerni a motorból, erre tökéletes példával szolgált korábban az Abt is. Ők számos extra mellett 750 lóerőre tuningolták az RS7-et - és egy RS6-ot is - azonban a HGP nevezetű német tuningcég most őket is felülmúlta: 941 lóerőig és 1250 Nm nyomatékig húzták.

Ha nem lett volna még elég az elképesztő számokból: a százas sprintet 2,8 másodperc alatt teljesíti az autó, a kétszázasat pedig 5,5 körül. Ezek mögött többek között egy erősebb turbó, új légbeömlő és légszűrő, módosított kipufogórendszer, illetve átprogramozott szoftver áll. A felvételen is tisztán látszik, a szörnyeteg különösebb erőlködés nélkül üti a 300-as tempót, a száguldás vége pedig 363 km/óra. Ez a teljesítmény viszont rengeteg pénzbe kerül, a sok extrával 200 ezer euró körül - kb. 70 millió forint - van az Audi ára. Slusszpoén a videóban megjelenő felirat, ami jelzi, hogy az autó még 363-nál sem érte el legfelső fokozatát, és ez egyébként nem a végsebessége, csak egy kanyar és útfelújítás miatt muszáj volt lassítani.

Az abszolút csúcs ebben a műfajban egy LaFerrai, vele 370 felé mentek, de próbáltak már hasonlót Bentley-vel, sőt, van kézzel kamerázott verzió is, annak főszereplője egy Audi RS6. Ez a változat legkevésbé kedvelt a rendőrség által, ugyanis egy 112 km/órára limitált szakaszon adták elő a mutatványt, és kézben tartott telefonnal kamerázott a sofőr.