Több mint ijesztő az 1000 lovas dízel Camaro

2020.08.15. 07:02

A Hoonigan Project Cars nevű cégnél támadt valakinek az az ötlete, hogy építsenek dízelmotort egy Chevrolet Camaro orrába. Nem is akármilyet: a 6,6 literes Duramax V8-ast választották, ami normális esetben csak nagy pick-upokba kerül.

A nagy izom-kupéba persze nem valamelyik gyári hangolású motort építették – abból is van sokféle teljesítményű, 250 és 550 lóerő között – hanem egy alaposan megtuningoltat: ezer lóerőt emlegetnek, ami a láthatóan nagy turbófeltöltők láttán nem is hangzik hihetetlennek. Úgy tűnik, a nehéz öntöttvas blokk tömegét azzal igyekeztek ellensúlyozni, hogy a motorháztetőt teljes egészében karbonszálas műanyaggal helyettesítették.

A tesztelésről szóló videóból kiderült, hogy az alapvetően gyorsulásra készült autó egyszerűen túl gyors oválpályára – padlógázzal legfeljebb másodpercekig lehetett hajtani. Ám talán ennél is meglepőbb, hogy milyen koromcsík dől belőle: szinte hallani a koppanást, ahogy földet ér.

Az autóról egyelőre hiányzik a légterelők nagy része, a mechanika viszont készen áll. A hajtásláncnak persze a motoron kívül sem maradt egyetlen gyári alkatrésze sem: masszív négyfokozatú automata váltó, és egy teherautókra jellemző méretezésű merev hátsó tengely került bele – nyilván ezek viselik el a tuning-dízel félelmetes nyomatékát.Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.