Gyári kémfotókon a következő Mercedes SL

2020.08.27. 14:05

Évek óta hallani a Mercedes SL fejlesztéséről, de ez az első alkalom, hogy néhány elejtett megjegyzésnél többet mutatnak az autóból. Az álcázás még elég alapos, de az autó arányai azért így is átsejlenek a fóliázáson.

Az SL-ről korábban annyit árultak el, hogy az AMG GT műszaki alapjaira építik, és – nyilván ennek is köszönhetően – könnyebb és sportosabb karakterű autó lesz, mint az elődje. Mindebből kevés látszik a képeken, sőt, inkább úgy néz ki, az újdonság szélesebb és hosszabb, mint az elődje. Az látszik, hogy a típus legkarakteresebb vonása, az aránytalanul hosszú orr talán még hangsúlyosabb, mint korábban bármikor, a viszonylag magasra húzott farrész viszont meglepő, már csak azért is, mert állítólag a Mercedes is vált az összecsukható kemény tetőről vászontetős kialakításra, aminek jóval kisebb a helyigénye.

Műszaki értelemben nem várhatók nagy újdonságok: valószínű, hogy itt is a 3 literes hathengeres soros turbómotor, illetve a 4 literes V8-as AMG változatait alkalmazzák majd, az előbbi a 350 és 450 lóerő közti tartományt fedheti le, az utóbbi pedig bőven 700 lóerő fölé is húzható, ahogy a legújabb AMG GT változat, a Black Series is bizonyítja. V12-es valószínűleg már nem készül az SL-ből sem – ez valószínűleg szép lassan el is tűnik a Mercedes kínálatából.

Egy lényeges pont, amiben az SL és az AMG GT eltér egymástól, a helykínálat lesz. A Mercedes ezen a téren állítólag a Porsche 911-essel szeretne versenyezni, így lesz hátsó üléssor, igaz, csak jelképes, és az autó hangolását is úgy dolgozzák ki, hogy ne legyen fájdalmasan kényelmetlen a mindennapi használatban, ami a GT-ről nem mondható el.

A Mercedes várhatóan a jövő év elején mutatja be az SL következő generációját, de valószínű, hogy addig is lesznek még előzetesek hasonlóan az S osztályhoz, amelynek a bemutatását szintén vagy fél éves bevezető kampány előzi meg.