Kínából kaphat Teslákat Európa

2020.09.12. 07:08

Eddig úgy tűnt, a kínai Tesla gyár főleg helyi igények kielégítésére épült, de a legújabb hírek szerint már az idén elkezdhetik innen exportálni a legolcsóbb Teslákat.

Bár az információ nem hivatalos, egyáltalán nem lenne meglepő, ha a Teslánál így döntöttek volna. Bár eddig úgy nézett ki, hogy a cél minden nagyobb piacon a helyi gyártás, Kínában nyilván olcsóbban készülnek a Model 3-asok, mint Kaliforniában, ahol eddig minden Tesla készült.

Németországban már folyik egy üzem építése, de itt, amennyire tudni lehet, a Model Y gyártására koncentrál majd a cég, a Model 3 szállítások Kínából állítólag már az idén megkezdődhetnek, amivel csökkenhetnének a várakozási idők.

Azt nem tudni, hogy lesz-e érdemi eltérés a Kínából szállított, és az amerikai Model 3-asok között. Elvileg lehetne, hiszen az idén nyártól a sanghaji üzembe például már a legnagyobb kínai akkumulátor-gyártó, a CATL is szállít akkucellákat, nem csak a Tesla hagyományos beszállítója, a Panasonic. Ezeket az olcsóbb cellákat azonban elsősorban a Kínában eladott autókba szánják, legalábbis a korábbi hírek erről szóltak.