RS6 GTO: szép múltidézés az Auditól

2020.11.12. 06:06

Bár messze nem a legsikeresebb, a 90 Quattro IMSA GTO versenygép egyértelműen a valaha volt leglátványosabb Audi versenyautó. Nem véletlen, hogy a gyakornokok ezt javasolták az évfordulós tanulmány alapjának, amelyet a márka vezető tervezője, Mark Lichte dolgozott ki.

A tanulmány, ahogy a neve is mutatja, alapjában egy RS6 kombi, amelyet speciális festéssel, és egy csomó egyedi alkatrésszel tettek érdekesebbé. Az ezüst-fekete-vörös fényezés úgy általában az Audi versenyautókra emlékeztet, a fehér, cakkos szélű, teli felnik viszony egyértelműen az 1989-es IMSA versenygépre emlékeztetnek, akárcsak a gigantikus első légbeömlő. A látvány már csak azért is szokatlan, mert hosszú ideje nemigen láttunk Audit ordító szájat formázó óriás-hűtőrács nélkül.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a tanulmány mire képes, ahogy azt sem árulták el, hogy tervezik-e egy kisebb sorozat legyártását, vagy egyedi példánynak szánják.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.