A Lamborghinit is megverte az AMG a Nürburgringen

2020.11.18. 15:51

Az már az AMG GT Black Series bemutatásakor sejthető volt, hogy a 730 lóerős sportkocsi nem lesz lassú, és ezt most igazolták is, egy új pályarekorddal a Nürburgring Nordschleifén.

Ezúttal a Lamborghini Aventador SVJ rekordját döntötték meg, a szériagyártású autók mezőnyében: az AMG új rekordja 6'43,616”, ami szűk 1,4 másodperccel jobb az olasz sportkocsi idejénél. Ennek az eléréséhez egyébként maximálisan kihasználták az AMG GT Black Series állítási lehetőségeit: ültettek a futóművön, verseny-állásba tették az első légterelőt, és elég nagy negatív kerékdőlés-értékeket alkalmaztak: elöl 3,8, hátul 3 fokosat, ami jelentősen nagyobb az utcai autók jellemző értékeinél. Ugyanakkor hangsúlyozták, hogy a gyári gumikkal futották, a Michelin Pilot Sport Cup 2 R MO jelzésűekkel.

A pilóta Maro Engel volt, egy hivatásos versenyző, aki jelenleg is AMG GT-vel versenyez a GT3 kategóriában. A pilóta elmondta, hogy a Black Series, annak ellenére, hogy utcai autóként is használható, egyértelműen gyorsabb, és több beállítási lehetőséget kínál, mint a GT3-as versenyautója.