Gyártásba megy a VW elektromos kombija

2020.11.20. 09:13

Az ID.Space Vizzion tanulmányt tavaly ilyenkor mutatták be Los Angelesben, és az egyik legcélszerűbb elektromos tanulmányautónak tűnik, amelyet a Volkswagen eddig bemutatott.

A személyautósan alacsony, így viszonylag kis homlokfelületű karosszéria kifejezetten áramvonalas: a formatényezője 0,24, így aerodinamikai szempontból a legtöbb mai elektromos járműnél hatékonyabb lehet. Talán ennek is köszönhető, hogy a szériagyártmány hatótávja egy töltéssel a Volkswagen vezérigazgatója, Ralf Brandstätter szerint eléri majd a 700 kilométert. A tanulmány kapcsán ennél kisebb értékeket emlegettek: WLTP ciklusban 590, EPA mérés szerint 480 km-es hatótávot ígértek 82 kWh-s akkumulátorral, de az eltérés azt is jelezheti, hogy a szériamodellhez készül nagyobb kapacitású akkumulátor is.

A Volkswagen eddigi gyakorlata alapján valószínű, hogy az ID.Space Vizzionon a gyártás megkezdéséig már nem változtatnak sokat. Arra vonatkozóan azonban még nincs biztos információnk, hogy mikorra válhat gyártásra késszé a típus. A tanulmány kapcsán 2022 elejét emlegették a gyáriak, de az még a koronavírus-járvány előtti menetrendet tükrözte, ahhoz képest a csúszás akár egy év is lehet.